DOXA 1200T (běžný model, professional, 1 200 ks)

DOXA 1200T (běžný model, professional, 1 200 ks)

Doxa / Novinky

DOXA 1200T NUMA LE. Sto kusů s modrým číselníkem

Legendární výrobce potápěčských hodinek, švýcarská Doxa, představila model s označením 1200T NUMA Blue Edition. Tradičně jde o limitovanou edici, nevzdal se ani typický retro vzhled masivního ocelového pouzdra a zůstává za každých okolností skvěle čitelný číselník.

Hodinky Doxa by neměly chybět ve sbírce žádnému milovníku potápěčských hodinek, o těch co se pravidelně vydávají pod hladinu moře pozorovat krásy podmořského světa, nemluvě.Značka Doxa je totiž s profesionálními potápěči svázána více než kterákoli jiná švýcarská hodinářská společnost.

DOXA 1200T (běžný model, professional, 1 200 ks)

Hodinky Doxa vždy vynikaly svými mohutnými pouzdry a tento trend se promítá i do aktuální kolekce. V případě novinky pouzdro z broušené oceli dorostlo do průměru 42,5 milimetrů. Průměr jednosměrně otočné lunety je však o něco menší, pouzdro se totiž pod ní ještě dosti rozšiřuje a chrání tak korunku (rozměr včetně činí 44,5 mm), která slouží k manuálnímu nátahu stroje a k nastavení času a data.

DOXA 1200T NUMA LE (blue, 100 ks)

Číselník má v průměru 27 milimetrů a je v modrém provedení, které je údajně pro odečet času hluboko pod vodou vůbec nejvhodnější barvou. Tedy, lepší je pouze tyrkysová, která se u stejného modelu zabydlela již před rokem. Na číselníku je logo organizace NUMA (National Underwater Marine Agency), jejímž zakladatelem je známý spisovatel dobrodružných románů  a potápěč Clive Cussler.

Nepřehlédněte  Hamilton Pan Europ Chronograph

Spona s šikovnou extenzí nehcybí žádným hodinkám DOXARučky kopírují původní vzhled ze 70.let minulého století,  a stejně jako indexy jsou opatřeny vrstvou SuperLuminova,  která čitelnost číselníku dovádí k dokonalosti. Potápěčským hodinkám vysoké komplikace nesvědčí, proto zde žádnou ani nenajdete. Aktuální čas má na starosti trojice rafiček, na pozici "3" je pak obdélníková apertura odhalující bílý věnec datumovky s černým fontem. Použit je osvědčený strojek ETA 2824-2, jehož setrvačka kmitá frekvencí 4 Hz, rezerva chodu je obvyklých 42 hodin. Vítaný je integrovaný systém ochrany vůči otřesům Incabloc.

Pouzdro odolá tlaku vodního sloupce 1 200 m, což odpovídá 3937 stopám a nechybí proto heliový ventil (pozice "9") k vyrovnání tlaku. K hodinkám je dodáván ocelový tah stylu Beads of Rice, na kterém je vnitřních pět proudů tvořeno matnými ocelovými články ve tvaru rýžových zrnek. Samozřejmosti je ocelová překlápěcí spona s reliéfním logem Doxa a extenzí pro případ, že obvod zápěstí naroste vlivem oblečeného neoprenu.

Na rozdíl od běžné kolekce Doxa Sub 1200T, která je tradičně k dispozici ve trojím barevném provedení číselníku (žlutá, černá, tmavě modrá) v objemu 1 200 kusů, se této speciální edice vyrobí pouhá stovka. Balení hodinek představuje hliníková plechovka, která imituje potápěčkou láhev.

Nepřehlédněte  Ball Trainmaster Eternity. Hodinky na věčné časy

DOXA 1200T NUMA LE (turquoise, 50 ks)

Doxa 12008 NUMA LE vznikly již před rokem se zmíněným tyrkysových číselníkem v počtu 50 kusů a již tehdy se předpokládalo, že brzy vznikne další barvená varianta v počtu 500 kusů, realita je tedy nakonec o mnoho skromnější, což ale hodinkám přidává na exkluzivitě.
Navzdory tomu se jejich cena nezvýšila a zůstává na 1 890 USD, hodinky budou na webových stránkách výrobce k dispozici v prosinci tohoto roku.

Zdroj: Oceanic Time

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*