Casio Protrek Smart WSD-F30

Casio Protrek Smart WSD-F30

Casio / Novinky

Casio Smart Pro Trek WSD-F30 aneb třetí generace chytrých hodinek

Casio coby globální leader v oblasti digitálních multifunkčních hodinek se vstupem do kategorie chytré časomíry dlouho otálel, svou prvotinu s názvem WSD-F10 totiž ukázal teprve v roce 2016 v rámci veletrhu CES v Las Vegas. Teď ukázal už třetí generaci své chytré řady.

Casio své chytré hodinky uvádí stále rychleji, a zatímco mezi první a druhou generací uplynul přibližně rok a čtvrt, třetí přichází ani ne šest měsíců po prvním nástupci. Je ale pravdou, že dříve než v lednu 2019 si novinku nekoupíte.

Už druhá verze bodovala barevnými mapami, které navíc bylo možno používat off-line, tedy i mimo dosah internetového připojení, což je například při horských toulkách zcela běžné. WSD-F30 tuto funkcionalitu samozřejmě zachovávají a díky extra úspornému módu Extend bude možné zapisovat trasu cesty po dobu celých tří dnů na jedno nabití baterie.

Výdrž den i měsíc

Chytrá casia jsou známé svým dvojvrstvým displejem, kdy na běžné funkce postačí monochromatický, ovšem jedním stiskem tlačítka lze aktivovat barevný mód právě pro mapové podklady.

Nepřehlédněte  BaselWorld 2012 Guide: největší hodinářská výstava ve vašem smartphonu

Výdrž baterie se jako u každých jiných chytrých hodinek odvíjí od způsobu použití a pokud si vystačíte bez chytrých funkcí systému  Wear OS, tak svůj systém pro nositelnou techniku Google z původního názvu Android Wear letos přejmenoval, výdrž se znásobí.

Aktivací mód Multi Timepiece se totiž WSD-F30 promění v běžná casia kolekce Pro Trek, tedy multifunkční hodinky s několika senzory (tlakoměr, výškoměr, gyroskop, kompas), a v takovém režimu se bez nabíječky obejdou prý celý měsíc. Při aktivním využívání chytrých funkcí pak Casio uvádí výdrž 1,5 dne, což není špatné. Konkurenční Apple Watch 3 mají v reálu výdrž přibližně poloviční. Hodinky je možno spárovat s každým telefonem s Androidem 4.4 a vyšším nebo iOS verze alespoň 9.3).

Dvouvrstvý displej s vyšším rozlišením

Samozřejmě platí, že největším konzumentem cenné energie je právě displej, obzvláště pak jeho barevná vrstva. Z technického hlediska je pro běžný režim času a dalších základních funkcí využit monochromatický LCD panel, pro chytré funkce a mapy se pak aktivuje OLED panel. Průměr displeje je 1,2 palce a rozlišení 390 × 390 obrazových bodů. Vůči první verzi hodinek je displej o něco menší (1,32 palce), a rozlišení vyšší (původní bylo 320 × 300 pixelů). Povrch displeje je opatřen speciální vrstvou, jež má zabránit ulpívání otisků prstů.

Nepřehlédněte  Soutěžte s Ball Watch Co. a Microsoftem o nejvyšší model hodinek z portfolia výrobce

Stejně jako předchozí generace je i nová pořádný kus hodinek. Průměr plastového těla je totiž 53,8 mm a tloušťka pak 14,9 milimetrů. Hmotnost včetně řemínku je 83 gramů. Jen pro srovnání: model F10 měl průměr 56,4 mm a při tloušťce 15,7 mm vážil 93 gramů. Novinka je tedy menší, tenčí a o něco lehčí.

Casio Pro Trek Smart WSD-F30 a WSD-F20

Konstrukce hodinek opět vyhovuje armádnímu standardu MIL-STD-810, hodinky zaručují poslušnost i při -10 stupních Celsia a jsou voděodolné stupně 50 metrů. S klidným svědomím se tak s nimi můžete pustit i do vody.

Design hodinek se mezigeneračně změnil a osobně se mi novinka zamlouvá víc. Luneta je prý opatřena speciálním nano nátěrem, díky kterému má resin evekovat luxusní pocit kovu.

Přestože se jedná již o třetí iteraci chytrých hodinek Casio, přidává výrobce přívlastek „Smart“ teprve letos. Zřejmě aby tento kousek výrazněji odlišil od ostatních modelů řady Pro Trek.

Casio Pro Trek Smart WSD-F30 budou k mání od začátku příštího roku přímo na oficiálním webu chytré kolekce výrobce. Účtovat si za ně bude 549 dolarů (asi 12 tisíc korun bez daně) a na výběr bude černé, modré a oranžové provedení.

 

Nepřehlédněte  Panerai staví novou továrnu ve Švýcarsku. Stane se domovem 290 hodinářů

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*